Flexkoms historie

Mikkel Smith, Flexkom

Af Mikkel Smith, stifter af Flexkom.

Flexkoms historie

Vigtigste milepæle:

 • I 2006 startede vi Flexkom og startede også med at blogge om Lean på Dansk Lean Forum.
 • I 2007 startede Flexkom en international webshop med Lean værktøjer op. Den gik under navnet FlexInfoNet. Den var aktiv fra 2007-2010 på hhv. dansk, engelsk og kinesisk. I 2010 overgik alle værktøjer til at være gratis, som et led i en strategisk ændring.
 • Siden 2009 har der også været stor fokus på Lean i administrative processer. I dag er Flexkom én af de konsulentfirmaer med mest erfaring i Lean Administration & Service.
 • I 2013 lancerede vi to nye flotte hjemmesider - til Flexkom og Flexkom Lean Akademi.
 • I 2014 lancerede vi en komplet Lean E-learning pakke på dansk (gratis).
 • I 2015 var Flexkom medstifter af Powerdag - Ny standard for effektiv kompetenceudvikling (som siden er blevet solgt).
 • I 2016 blev alle vores hjemmesider opdateret til et nyt og mobilvenligt design.
 • I 2017 lancerede vi Flowtool, som er leverandør af maskinudnyttelsesudstyr (OEE) til produktionsvirksomheder. Desuden startede vi Lean Manager uddannelsen som "blended learning".
 • I 2018 har vi lanceret Lean Manager uddannelsen som selvstudie, blevet eksklusiv forhandler af kompetencestyringsværktøjet Champ, flyttet kontor til Videnparken i Fredericia og fået nye partnere med i Flexkom - et vildt år!
 • I 2019 har vi startet en kundeklub med rabat på kursusdage og har godt gang i salget af Champ.
 • I 2020 planlægger vi at blive leverandør af administrative robotter. Glæd jer!

I alle årene har det været Flexkoms fokus, at være aktiv på internettet. Det betyder, at Flexkom i dag tilbyder en række gratis Lean-ydelser på nettet. Vi har hele tiden troet på, at synlighed på nettet var mere kundedrevet, end at skrive en masse artikler til aviser. Når man søger på et ord på nettet er det fordi man har et behov (træk-princippet i Lean :-)).

Flexkoms "Why"

Vores vigtigste mission er, at hjælpe danske organisationer til at skabe fantastiske arbejdspladser i et samspil med en stærkt konkurrencekraft!

Baggrunden for at starte Flexkom

I årene 2000-2004 havde jeg en række jobs hos Danfoss med fokus på Lean. Jeg deltog bl.a. i én af de første Lean-aktiviteter i produktionen hos Danfoss. Undervejs var jeg på en række Lean-kurser i USA og England. I de år samme oplevede jeg - som alle andre, at mange jobs blev flyttet til Polen og Kina, som led i den skærpede konkurrence fra Østen.

I 2004 blev jeg selv ansvarlig for, at flytte en stor elektronikproduktion fra Danmark til Kina. Undervejs i dette projekt kunne jeg mærke, at det med Lean var noget jeg savnede. Samtidigt kunne man i dagspressen læse, at de store produktionsvirksomheder havde succes med Lean og med outsourcing. Men hvad med de mange små og mellemstore virksomheder? Skulle de ikke også lave Lean for at forblive konkurrencedygtige? Alternativet var udflytning af produktion, hvilket ikke mange af de små og mellemstore hverken havde ressourcer eller økonomi til.

Det hele kulminerede med, at da elektronikproduktionen var succesfuldt opstartet i Kina, så startede jeg Flexkom i august 2006 sammen med en kollega fra Danfoss. Siden 2007 har jeg været eneejer af Flexkom.

Der var egentlig to årsager til at starte Flexkom; for at hjælpe de små og mellemstore virksomheder i gang med Lean og fordi jeg ikke havde moral til at flytte flere arbejdspladser ud af landet. Nu skulle der bevares arbejdspladser i Danmark.

Skal vi kontakte dig?

Ugyldig indtastning
Ugyldig indtastning

Eller benyt vores kontaktformular