Effektivitetens Dag 2017

QRM og Kata

QRM og Kata er nogle af de "hotte" ord inden for produktion. Men hvad står de for? Start med at få en kort appetitvækker!

QRM

Quick Response Manufacturing - eller blot QRM - kan være svaret for mange danske produktioner. Mange har forsøgt med Lean til bedre flow, men teoretisk kræver Lean mere ensartede produkter - mere ensartet flow. Lidt som et samlebånd. Men den type produktion har vi ikke ret mange steder i Danmark. De fleste har det vi kalder "variantproduktion". Dvs. at flowet er varierende fra produkt til produkt. Det gør det umuligt, at lave en decideret flow-linje. Her kan QRM være svaret.

I QRM er der ét fokus – og det er på gennemløbstid! I QRM tror man på, at ved at reducere gennemløbstid i alle processer – så reduceres spild og omkostninger – og konkurrenceevnen øges tilsvarende. I QRM har vi nogle praktiske tilgange til planlægning, flow, indretning og gennemførsel af vores produktion og montage. På dagen vil du få et kort indblik i tankegangen og nogle af værktøjerne. Erfaringen med QRM er, at man kan opnå markante gevinster uden de store investeringer.

Kata-Lean

Mange har arbejdet med Lean. Nogle har fortsat - andre er gået mere eller mindre i stå. Ofte er vi gået i stå, når vi ikke kan finde flere af de "lette forbedringer". Vi har så at sige - fundet alle forbedringer "inden for komfortzonen". Men hvad gør vi nu? Hvad er næste skridt? Skal vi nu købe maskiner og nyt IT-software? Måske...

Men spørger du Kata, så er svaret nej. Kata er en spændende og udfordrende måde at arbejde med Lean på. Her spørger vi ikke til problemer, men til udfordringer. Her sætter vi ikke baren lavt, men stiler meget højt. Hvad hindrer DIG i, at hæve jeres produktivitet med 20% inden udgangen af 2017? Ja, hvad HINDRER JER? Du kan sikkert nævne mange hindringer, men du tænker sikkert også, at det ikke er helt realistisk. Sådan må du gerne føle i Kata. For du skal ud af komfortzonen og arbejde med hindringer og hypoteser. Én af gangen. De skal afprøves i praksis. Nogle af dem vil fejle (som I vil lære af) - andre vil være mulige. Med Kata har danske og udenlandske virksomheder opnået vilde resultater!

Tilbage til forsiden

Vend tilbage til informationssiden om Effektivitetens dag >

Gå til tilmeldingssiden >

Skal vi kontakte dig?

Udfyld vores kontaktformular på 1 min. - så ringer vi dig snarest op.
Kontaktformular >

Behov for Lean uddannelse?

Flexkom Lean Akademi har Yellow, Green og Black Belt.
Oversigt over Lean uddannelser >