Værdistrømsanalyser

Værdistrømsanalyser i Lean er et effektivt og meget visuelt værktøj til at identificere spild i et arbejdsflow. Værdistrømsanalyser benyttes både til produktionsprocesser, administrative arbejdsgange, salgsprocesser osv. Faktisk kan alle arbejdsgange i en organisation strømslines og forbedres med en værdistrømsanalyse.

Lean Værdistrømsanalyser

Hvad er en Lean værdistrømsanalyse?

En værdistrømsanalyse kan anvendes til at kortlægge alle former for flows i en organisation. Lige fra ordrer, studieoptag, årshjul, indkøb, salg, reklamtionsbehandling osv. Selv interne flows i én afdeling eller personlige flows kan kortlægges på denne måde. Og alle flows bør kortlægges løbende for at sikre, at de hele tiden er opdaterede og gennemføres i henhold til standarden.

Værdistrømsanalyser på Flexkoms kurser

Værdistrømsanalyser er et centralt værktøj på alle vores Lean-kurser. Ikke mindst på de to intro-kurser afprøver man værktøjet og på vores Lean Manager et værdistrømsanalyser et krav til dit projekt.

Læs mere om Lean værdistrømsanalyser

Læs mere om Lean Værdistrømsanalyser på Dansk Lean Forum.

Book et online kaffemøde

Lad os tage en kop "online kaffe" - så du kan møde Flexkom - og vi kan drøfte om, og evt. hvordan, Flexkom kan hjælpe jer til højere trivsel og stærkere konkurrencekraft!
Book online "kaffemøde" med Flexkom >

Behov for ny viden om Lean?

Vi har alt - gratis videoer, webinar, kurser, uddannelser og rådgivning/konsulenthjælp.
Se mulighederne for ny Lean viden >

Hvad er Lean?

Lean har fokus på at skabe værdi for kunderne/borgerne/modtagerne med den mindst mulige indsats. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean skaber flow og får styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Ledelsesmæssigt er Lean også stærk i form af målstyring, problemløsning, planlægning og løbende forbedringer.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus.

Læs mere om Hvad er Lean >