Brug af OEE i Lean Produktion

OEE er en forkortelse for “Overall Equipment Efficiency”. Oversat til dansk står OEE for “En maskines udnyttelsesgrad”. Altså et tal for hvor godt og hvor meget en maskine kører. En væsentlig ting ved OEE er, at man også måler på størrelsen af de forskellige tabsfaktorer.

Læs i dette indlæg på Dansk Lean Forum om brugen af OEE - og se et eksempel på en OEE kurve

Arbejde med OEE i Lean Produktion >

OEE kurve/graf i Lean Produktion

Book et online kaffemøde

Lad os tage en kop "online kaffe" - så du kan møde Flexkom - og vi kan drøfte om, og evt. hvordan, Flexkom kan hjælpe jer til højere trivsel og stærkere konkurrencekraft!
Book online "kaffemøde" med Flexkom >

Behov for ny viden om Lean?

Vi har alt - gratis videoer, webinar, kurser, uddannelser og rådgivning/konsulenthjælp.
Se mulighederne for ny Lean viden >

Hvad er Lean?

Lean har fokus på at skabe værdi for kunderne/borgerne/modtagerne med den mindst mulige indsats. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean skaber flow og får styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Ledelsesmæssigt er Lean også stærk i form af målstyring, problemløsning, planlægning og løbende forbedringer.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus.

Læs mere om Hvad er Lean >