Lean Administration: De 8 spildtyper

I Lean arbejder man med værdiskabende tid, nødvendige aktiviteter (nødvendigt spild) eller unødvendige aktiviteter (unødvendigt spild). Ultimativt er det altid en kunde som kan definere hvad der er spild, men vi har noget spild som går igen og igen - uanset organisation. Disse er beskrevet som "de 8 spildtyper". Altså spild som vi ikke behøver vente på, at en kunde gør os opmærksom på.
I denne video om de 8 spildtyper i Lean Administration får du en gennemgang af de 8 spildtyper inkl. eksempler og værktøjer til at reducere spildet.

  • Værdi og de 8 spildtyper
  • Resultater ved fokus på spild
  • Spildtyperne - årsager, konsekvens og værktøjer
  • Spildtyper og implementering
  • Læs mere

Længde video: 19:20.

Læs mere om de 8 spildtyper og download materiale

Læs mere om spildtyperne, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Link til NYE VIDEOER

Vi har i mellemtiden lavet nye videoer - flere er på vej!
Link til gratis Lean e-learning videoer (kursus) >

Book et online kaffemøde

Lad os tage en kop "online kaffe" - så du kan møde Flexkom - og vi kan drøfte om, og evt. hvordan, Flexkom kan hjælpe jer til højere trivsel og stærkere konkurrencekraft!
Book online "kaffemøde" med Flexkom >

Behov for ny viden om Lean?

Vi har alt - gratis videoer, webinar, kurser, uddannelser og rådgivning/konsulenthjælp.
Se mulighederne for ny Lean viden >

Hvad er Lean?

Lean har fokus på at skabe værdi for kunderne/borgerne/modtagerne med den mindst mulige indsats. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean skaber flow og får styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Ledelsesmæssigt er Lean også stærk i form af målstyring, problemløsning, planlægning og løbende forbedringer.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus.

Læs mere om Hvad er Lean >