Flexkoms historie

Mikkel Smith, Flexkom

Af Mikkel Smith, stifter af Flexkom.

Flexkoms "Why"

Vi skaber trivsel og konkurrencekraft!

Flexkoms historie

Flexkoms vigtigste milepæle:

 • I 2021/2022 planlægger vi også at blive leverandør af administrative robotter (kontorrobotter). Glæd jer!
 • I 2021 vil vi brede vores kompetenceområde, så vi ikke kun er kendte for "Lean".
 • I 2020 var året med Corona! Vi optimerede vores salgs- og supportsetup i Flowtool - salg af OEE-måleudstyr, fokuserede på vores forhandling af Champ - sidemandsoplæring og kompetencestyring og vi vi også påbegynde konsulentydelser inden for samfundsansvar (FN's verdensmål, klimaindsats og CSR) - læs Flexkoms CSR-politik.
 • 2019: Havde travlt med i salg af Champ og mange konsulentopgaver. Ja og så opdaterede vi vores logo i 2019 - se dem nedenfor.
 • 2018: Lancerede Lean Manager uddannelsen som selvstudie inkl. eksamen og blev salgspartner af Champ - sidemandsoplæring og kompetencestyring.
 • 2017: Lancerede Flowtool, som er leverandør af maskinudnyttelsesudstyr (OEE) til produktionsvirksomheder. Desuden startede vi Lean Manager uddannelsen som "blended learning".
 • 2016: Alle vores hjemmesider blev opdateret til et nyt og mobilvenligt design.
 • 2015: Flexkom var medstifter af Powerdag - Ny standard for effektiv kompetenceudvikling (som siden er blevet solgt).
 • 2014: Lancerede en komplet Lean E-learning pakke på dansk (gratis).
 • 2013: Lancerede to nye flotte hjemmesider - til Flexkom og Flexkom Lean Akademi.
 • Siden 2009 har der også været stor fokus på Lean i administrative processer. I dag er Flexkom én af de konsulentfirmaer med mest erfaring i Lean Administration & Service.
 • 2007: Startede en international webshop med Lean værktøjer op. Den gik under navnet FlexInfoNet. Den var aktiv fra 2007-2010 på hhv. dansk, engelsk og kinesisk. I 2010 overgik alle værktøjer til at være gratis, som et led i en strategisk ændring.
 • 2006: Stiftede Flexkom og startede også med at blogge om Lean på Dansk Lean Forum. Læs om baggrunden for at stifte Flexkom nedenfor.

I alle årene har det været Flexkoms fokus, at være aktiv på internettet. Det betyder, at Flexkom i dag tilbyder en række gratis Lean-ydelser på nettet. Vi har hele tiden troet på, at synlighed på nettet var mere kundedrevet, end at skrive en masse artikler til aviser. Når man søger på et ord på nettet er det fordi man har et behov (træk-princippet i Lean :-)).

Vores nye Logo

I 2019 opdaterede vi vores 13 år gamle logo (til venstre). Vi synes selv, at det nye er blevet super godt. Vi håber, at du er enig med os :-)

flexkom logo   image flexkom forside 230x114

Baggrunden for at starte Flexkom

I årene 2000-2004 havde jeg en række jobs hos Danfoss med fokus på Lean. Jeg deltog bl.a. i én af de første Lean-aktiviteter i produktionen hos Danfoss. Undervejs var jeg på en række Lean-kurser i USA og England. I de år samme oplevede jeg - som alle andre, at mange jobs blev flyttet til Polen og Kina, som led i den skærpede konkurrence fra Østen.

I 2004 blev jeg selv ansvarlig for, at flytte en stor elektronikproduktion fra Danmark til Kina. Undervejs i dette projekt kunne jeg mærke, at det med Lean var noget jeg savnede. Samtidigt kunne man i dagspressen læse, at de store produktionsvirksomheder havde succes med Lean og med outsourcing. Men hvad med de mange små og mellemstore virksomheder? Skulle de ikke også lave Lean for at forblive konkurrencedygtige? Alternativet var udflytning af produktion, hvilket ikke mange af de små og mellemstore hverken havde ressourcer eller økonomi til.

Det hele kulminerede med, at da elektronikproduktionen var succesfuldt opstartet i Kina, så startede jeg Flexkom i august 2006 sammen med en kollega fra Danfoss. Siden 2007 har jeg været eneejer af Flexkom.

Der var egentlig to årsager til at starte Flexkom; for at hjælpe de små og mellemstore virksomheder i gang med Lean og fordi jeg ikke havde moral til at flytte flere arbejdspladser ud af landet. Nu skulle der bevares arbejdspladser i Danmark.

Skal vi kontakte dig?

Ugyldig indtastning
Ugyldig indtastning

Eller benyt vores kontaktformular