Info: Downloads flytter

De mange gratis downloads af Lean-materiale flytter de næste måneder til vores blog "Dansk Lean Forum". Der vil være links fra denne side til den nye side hvor relevant.

Læs mere på Dansk Lean Forum: Lean downloads, materialer og videoer >

Implementering af Lean Produktion

Det tager tid at implementere Lean i produktionen. Lean er som udgangspunkt ikke blot et projekt i en enkelt afdeling. Lean kan godt anvendes som et projekt, men når vi taler om implementering af Lean, taler vi om en grundlæggende forandring i måden at arbejde på. En grundlæggende forandring i forholdet til kunderne (også interne "kunder") i hele produktionen og en grundlæggende holdningsændring til ejerskab og indflydelse på hverdagen.

En implementering af Lean tager 2-4 år afhængig af omfanget og produktionens størrelse. Implementering i dette tilfælde henviser til at der er skabt markante resultater og at Lean er blevet en del af kulturen. Derudover skal man, som produktionsvirksomhed, overveje, om man også skal implementere Lean i de administrative processer.

Når man starter på Lean får man de første små forbedringer med det samme og produktiviteten hæves typisk med minimum 10% næsten omgående.  

Læs mere om Lean i produktion via menuen til højre.

Værktøjerne til Lean

Flexkoms erfaring er, at succes bl.a. afhænger af evnen til at identificere det eller de rigtige værktøjer til den enkelte proces og evnen til at anvende det eller de pågældende værktøjer rigtigt.

Så brug gerne de gratis værktøjer på Flexkoms hjemmeside. Men husk at vælg og tilpas værktøjer, så de passer til jeres strategiske brug, proces og kultur.

Læs mere om Lean implementering og proces

Vi har samlet en guide til succesfuld implementering af Lean. Læs bl.a. om at valget af jeres implementeringsproces bør afhænge af udgangspunktet og de strategiske mål med Lean.

Lean implementering og proces >

 

Gratis Download

> Klik er for gratis download af
   Lean-værktøjer

 

Struktureret system og orden med 5S

5S er et værktøj til at skabe system og orden i en virksomhed. Samtidig udtrykker 5S en holdning til at have struktur på arbejdspladsen.

Med 5S bliver arbejdspladser, reoler, filsystemer mm. mærket op og sat i system, så dokumenter og informationer kan findes uden spildtid.

5S står for:

 1. Sortér.
 2. System i tingene.
 3. Systematisk rengøring.
 4. Standardisér.
 5. Selvdisciplin.

Resultater med 5S

 • Bedre ergonomi og arbejdsmiljø.
 • Kvaliteten hæves.
 • Tidsbesparelse.
 • Øget produktivitet.
 • Øger trivsel.
 • M.fl.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld vores kontaktformular på 1 min. - så ringer vi dig snarest op.
Kontaktformular >

Behov for Lean uddannelse?

Flexkom Lean Akademi har Yellow, Green og Black Belt.
Oversigt over Lean uddannelser >